Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mentalność graczy

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na start płaczę czy nie płaczę, chcę poruszyć temat mentalności graczy soloQ.

Wszyscy mogą zaprzeczać że tak nie robią, ale spójrzmy prawdzie w oczy, ile jest tutaj

"pro graczy" a ile typowych brązów i silverów. Nie no oczywiści wszyscy jesteśmy pro...

Do sedna, chodzi mi o osoby typu: main mid, za żadne skarby nie oddadzą pozycji na której są zieloni, biorą postać, którą maja 0-1 gre i w ciągu 3 minut jest już first blood dla przeciwników, po czym taki delikwent zaczyna winić wszystkich i powiększając swoją "przewagę na linii". Co jest z nimi nie tak? Oni nie chcą wygrywać czy co, nie mogą oddac linii komuś kto gra lepiej, a samemu pójść na topa czy supporta? Najlepsze jest "this scripts" gdy pada 3 raz na linii xD Przylatuje za jakiś czas adc i po burscie na twarz wypisuje "this dmg" no kuhwa parodia...

Gdy widzę kogoś kto gra mida i nie jest typowym przegrywem, na siłę pcham sie na supporta by nie było akcji "i dont play support"

jakby to było jakimś zgorszeniem.

tl:dr

Dlaczego mentalność ludzi w soloQ jest tak dziwna, że wola przegrać grę niż kogoś puścić na wymainowana pozycję.

Dodam że męczę się w platynie, od V do III i tak bez końca.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Jezu, czy Ty nie rozumiesz treści tematu? MENTALNOŚĆ, NIE PUSZCZE NIKOGO NA LINIE CHOĆ SAM NIE UMIEM TAM GRAĆ.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Bo noobki naczytaly sie glupot od innych noobkow i mysla ze postac xxx jest pro mega super OP i zawsze wygrawa na danej pozycji ale zapominaja ze to nie postac wygrywa a gracz nie sterujacy. Lecz oni sa tak samo jak postac ktora wybrali sa mega super OP i winni za przegrana sa wszyscy inni.

I wiekszosc tych graczy sie nie zmieni bo ida za wiekszascia a spolecznosc noobow powieksza sie duzo szybciej nisz normalnych graczy.

860331433165800174608.png

Opublikowano

Póki co spotkałem się z czymś takim w brązie i srebrze. Ale to są typowe zwierzęta, więc można pójść we 2 na ulubioną linię. W diamencie sytuacja wygląda inaczej, bo jeśli nikt nie mainuje danej linii, to po ładnej prośbie "xxx or feed k***y", zwykle na nią puszczają.

Opublikowano

Mentalność graczy jest bardzo różna. Mnie bardziej od feedujących graczy drażnią ludzie, którzy wymagają od innych bycia na poziomie pro, a kiedy komuś nie wychodzi, wyżywają się na nim psychicznie. Jesteś graczem, który albo ma zły dzień, albo jest zmęczony, albo którego oponent jest nieco lepszy na danej roli bądź lepiej zorganizowany (Każdy tak ma), to nie dość, że masz opłakane staty, to jeszcze twoi towarzysze cię wyzywają.

A później jest pięćset tematów, jakie to community lola jest toksyczne. Jak się taka mentalość, że "ja jestem pro, a reszta to k***y", to nie ma się co dziwić.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Jest coś takiego jak ego i duma, a zwłaszcza u facetów. Jeśli coś im się uroi to muszą tam iść/to zrobić i nie ma bata, że nie.

Do sedna, chodzi mi o osoby typu: main mid, za żadne skarby nie oddadzą pozycji na której są zieloni, biorą postać, którą maja 0-1 gre i w ciągu 3 minut jest już first blood dla przeciwników, po czym taki delikwent zaczyna winić wszystkich i powiększając swoją "przewagę na linii".

W sumie to widziałem gdzieś ostatnio takiego typka z nickiem only riven, normalnie jakbym o nim czytał kappa. @Kacki

A co do tematu. Dlatego grając soloQ ważne jest, żeby potrafić grać przyzwoicie na każdej lini. Może nie jestem bogiem mida (Gram głównie na supporcie), ale gdybym musiał tam iść, to mam przygotowane kilka picków, którymi przynajmniej nie oddam killi drużynie przeciwnej.

giphy.gif

Opublikowano

W sumie to widziałem gdzieś ostatnio takiego typka z nickiem only riven, normalnie jakbym o nim czytał kappa. @Kacki

A co do tematu. Dlatego grając soloQ ważne jest, żeby potrafić grać przyzwoicie na każdej lini. Może nie jestem bogiem mida (Gram głównie na supporcie), ale gdybym musiał tam iść, to mam przygotowane kilka picków, którymi przynajmniej nie oddam killi drużynie przeciwnej.

O kim mowa? 634711437853200250239.png Ja jestem uniwersalny, chodzę na topa, mida, adc i do jungli xD Supportem grać po prostu nie umiem, więc unikam grania tam. A poza tym, ja swoją linię wygrywam ;_;

Jeśli ktoś w lobby pisze, że mainuje daną pozycję, warto sprawdzić go na op.gg. Jeśli umie coś ugrać, to czemu by mu nie oddać jego roli ;)? A jeśli nie umie grać to ignorujemy takiego  :ninja: 

W równi się zgadzam. @Kacki

W brązie, silverze, goldzie to na pewno spotkasz, w końcu 50% społeczności to osoby, które za przeproszeniem muszą wpierdzielić się na linie bo nie wytrzymają. Kończąc ze statami 0/3 zganiają na team, no bo to przecież twoja wina...

­

O co wam chodzi ;-;? Przecież ja jestem wzorowym graczem.

y86e8Mz.png

­

Opublikowano

W brązie, silverze, goldzie to na pewno spotkasz, w końcu 50% społeczności to osoby, które za przeproszeniem muszą wpierdzielić się na linie bo nie wytrzymają. Kończąc ze statami 0/3 zganiają na team, no bo to przecież twoja wina...

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

­

Jeżeli mi na koncie do zabaw g3 dobiera platynki (do max 3) oraz goldy, piszę że idę caitlyn mid i mi go oddają nawet dość często, to nie wiem skąd Twoje "50%" się wzięło. Nie mówię że flameu nie ma - zawszę jest mega flame w lobby ewentualnych pojedynczych osób, które potrafią napisać "if you'll lose i'll report you", ale co z tego, jeżeli lane oddają mimo wszystko?

League of Legends

Opublikowano

Blokada postaci, zamiast by odpalić rankeda musisz mieć 16 postaci to musisz mieć 16 postaci na poziomie maestri min. lv 3 i nie ma "1st time na rankedzie bo to nowy champ/na lcs jest dobre"

Opublikowano

Blokada postaci, zamiast by odpalić rankeda musisz mieć 16 postaci to musisz mieć 16 postaci na poziomie maestri min. lv 3 i nie ma "1st time na rankedzie bo to nowy champ/na lcs jest dobre"

Ładna głupota :) A potem mam takiego nocturne 100 gier na swoim, 60 gier na innym koncie i po 10 lub mniej gier innymi champami i grać ranków nie mogę? To by nie miało totalnie sensu i by blokowało tylko rankedy.

League of Legends

Odkrywca
Opublikowano

To dziala w dwie strony... oddasz komus linie z dobrego serca a on naffeduje albo gra solo. To ze ktos mainuje dana linie to rozumiem, nie rozumiem jednak ze main linia czasem zmienia sie w feed nawet jak dostanie ta linie. Robi 0/10 i idzie afk a wtedy cie bierze kuriwca ze mogles nie oddawac lini. Zdarzało sie miec staty na -, ale jesli grasz z teamem i masz w miare ok farme to tez zrobisz dmg w tf, co wiecej idzie sie oddbic. Dlatego nigdy nie rozumiem osob nwm zrobil 0/3 na lini a i tak sie w*******a w kolesia z 3/0, lepszymi itemami zamiast spokojnie farmic lub isc na inna linie i zabic kogos.:)

Opublikowano

ostatnio w sumie nic w pokoju sie nie działo o linie nie orlaismy sie ale typaszek zanurkował bo kogos tam i "omg dis new turret range 2op" zaczałem to cały czas pisac jak juz padł 2 i 3ci raz to przyszedł nam na bota, wszedł pod turret, padł "dis turret, omg" XDDD co prawda normal to był ale chyba na rankedzie to też norma :D

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Bo to jest platyna? tam kazdy gra na poziomie silvera golda :- ).Pisza pref linie a tak naprawde nie chcą isc supporta ;) bo lubia miec staty typu 20/0 20/10 itp.Ostatnio pref riven ramka z diamonda cieszylem sie ze cos ugra a okazalo sie ze nie mogl wysolowac adc xDD.

­

Zapomniales jeszcze dodac platyne do tego   -.-

Opublikowano

Dzis gralem z kolesiem o nicku Korea Riven. Oczywiscie polak ktory mysli ze jak mainuje riven to odrazu wygra easy :D 3 minuta fb na topie dla jarvana i odrazu zaczyna sie spam WTF THIS DMG RITO PLSS na all chat.. koles zszedl z linii 1/5 po czym zaczal wyzywac wszystkich chociaz sam robil takie faile ze w brazie tak nie graja... ahb ten poziom platyny 2 na EU [*]

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Ostatnio miałem katarine w teamie, która poszła na topa oddać parę killi, bo toplaner hejtowal jej (jego) nazwisko. @Anonymous coś o tym wie

I szczerze mówiąc mam wyjebane w hejty i wyjebane co kto powie, że ja nie powinienem się tak zachowywać, bo będę się tak k***a zachowywał, bo mi się tak podoba. Reportujcie sobie róbcie co chcecie w chuju to mam dopóki mentalność narodu się nie zmieni to ja też się k***a nie zmienię. Bo nie da się, nie da się z tymi ludźmi grać, choćbyś nie wiem jak był miły, choćbyś k***a nie wiem co zrobił to ci ludzie i tak będą cie nienawidzić i tak cie k***a zwyzywają :\ Chcesz mnie moralizować? Słaba opcja.
Opublikowano

Sprawa mentalnosci graczy w lolu jest bardzo prosta do opisania. Biorac pod uwage ze wiekszosc graczy w nizszych dywizjach to dzieci, ktore chca przede wszystkim zabijac to nie ma sie co dziwic, ze kazdy chce grac na midzie adc albo dzungli. Kazdy normalny gracz potrafi zrozumiec, ze tutaj liczy sie glownie gra zespolowa. Jednostka nie jest wazna, nawet jak bedzie grac bardzo dobrze.

Moim zdaniem najwiekszym bledem jaki ludzie popelniaja to counterpicki. Biora postacie, ktore maja im zapewnic latwa wygrana, a graja nia pierwszy raz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...